Bieza karstā šokolāde burtiski iepludina cilvēkā enerģiju, dod spēku, uzlabo garastāvokli. Karstā šokolāde atšķiras no kakao dzēriena.
Šokolādes dzērienu gatavo no izkausētas šokolādes tāfelītes, bet kakao gatavo no kakao pulvera. Gatavošanas procesā varat izmantot savas iecienītākās piedevas – saldo krējumu, vaniļas cukuru, kanēli.
Sastāvdaļas – 500 ml piena vai saldā krējuma, 100 g rūgtās šokolādes, ēdamkarote cietes, cukurs, vaniļas cukurs un kanēlis pēc garšas.
Pagatavošana:
No nepieciešamā piena daudzuma atliek malā pusglāzi piena, pārējo daļu salej katliņā un liek uz uguns. Pienā ieliek šokolādes gabaliņus.
Visu uzvāra un, nepārtraukti maisot, ļauj šokolādei pilnībā izkust. Pēc garšas un vēlmēm pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kanēli.
Glāzē ar pienu ieber cieti, kārtīgi samaisa un visu salej katliņā pie šokolādes.
Visu uzvāra un maisot turpina vārīt uz ļoti lēnas uguns apmēram 2 minūtes.
Karstā šokolāde gatava.
Labu apetīti!
Avots: